از سوالات اصلی متقاضیان برای تحصیل در خارج از کشور این است که آیا مهاجرت تحصیلی با مدرک دانشگاه آزاد ممکن است؟ یا خیر؟ برخی چنین تصور میکنند که اپلای کردن صرفا با مدرک دانشگاههای دولتی امکان دارد. این موضوع باعث نگرانی، ناامیدی و بیانگیزگی بسیاری از دانشجویان شده است.
مطالبی که در این مقاله میخوانید:
به صورت خلاصه اگر بخواهیم به این سوال پاسخ بدهیم باید بگوییم که چنین چیزی درست نیست. در واقع تفاوتی ندارد که شما فارغ التحصیل دانشگاه آزاد باشید، یا غیرانتفاعی و یا پیام نور، اگر موسسه شما مورد تایید وزرات علوم باشد، امکان مهاجرت تحصیلی برای شما وجود دارد. اگر دوست دارید بهترین کشورها بر اساس شرایط شما، پیشنهاد داده شوند، میتوانید از طریق لینک زیر، نوبت مشاوره رایگان را رزرو کنید تا همکاران ما در این راستا راهنمایی کنند.
البته موضوع مهاجرت تحصیلی با مدرک دانشگاه آزاد باید از دیدگاهها و جنبههای مختلفی بررسی شود که در ادامه این مطلب به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
آیا با مدرک دانشگاه آزاد میتوان مهاجرت کرد؟
همانطور که گفته شد، امکان مهاجرت تحصیلی با مدرک دانشگاهی از دانشگاههای آزاد سراسر کشور که مورد تایید وزارت علوم باشند، فراهم است. به بیان دیگر و به طور کلی میتوان گفت که هر مدرکی که مورد تایید وزارت علوم باشد، از دید موسسات و دانشگاههای کشورهای دیگر نیز دارای اعتبار است. هیچ شکی نیست که دارا بودن مدرک معتبر از دانشگاههای برجسته ایران، شانس اخذ پذیرش متقاضی را در کشورهای خارجی بیشتر میکند، اما مدرک دانشگاه آزاد را هم نباید دست کم گرفت و درواقع هر کسی باید به جواب بهترین روش مهاجرت چیست؟ برای خودش برسد.
شرایط زیادی در این پروسه دست به دست هم میدهند تا فرد بتواند با داشتن چنین مدرکی در خارج از کشور هم تحصیل کند. حتی بسیاری از دانشجویان دانشگاههای دولتی در اپلای کردن ناموفق بودهاند و این موضوع نشان میدهد که همه چیز مدرک نیست. داشتن مدرک از دانشگاههای معتبر حتی از اولویتهای اپلای توسط بسیاری از دانشگاههای جهانی هم محسوب نمیشود و خوب است تحقیقاتی در این باره داشته باشید.
در عوض، معدل و در اختیار داشتن مقالات قوی یکی از اولویتهایی است که دانشگاههای مطرح دیگر حتما به آن توجه دارند. سایر عوامل مهم مانند تمکن مالی، برآمدن از پس هزینههای دانشگاه و زندگی در خارج از کشور از جمله امتیازاتی است که نباید در زمان اپلای فراموش کرد.
مدرک دانشگاه آزاد تا چه اندازه در شانس گرفتن پذیرش تحصیلی از کشورهای دیگر تاثیر دارد؟
عموما دغدغه افراد در هنگام مطرح کردن سوال «آیا مهاجرت تحصیلی با مدرک دانشگاه آزاد ممکن است؟» آن است که مدرک دانشگاه آزاد صلاحیت کافی برای مهاجرت تحصیلی را ندارد. اما باید بگوییم که برخلاف تصور بسیاری از دانشجویان، مدرک دانشگاه آزاد به معنای از بین رفتن شانس اپلای شما نیست و در این شرایط نیز باز امکان اپلای و مهاجرت تحصیلی وجود دارد. اما این موضوع انکارناپذیر است که اگر در دانشگاههای مطرح مثل صنعتی شریف، علم و صنعت، تهران، امیرکبیر و…. تحصیل کنید، شانس بالاتری خواهید داشت.
در مجموع باید گفت سطح تواناییهای فرد از دید بسیاری از دانشگاهها تاثیر بیشتری نسبت به مدرک در اپلای شدن دارد. همواره به معدل، نمره زبان، توصیهنامه و ارائه رزومه قوی توجه داشته باشید تا احتمال اپلای را بالا ببرید. شما میتوانید با تقویت این موارد شانس پذیرش خود را افزایش دهید. پس به صورت خلاصه در نظر داشته باشید که موارد تکمیلی رزومه تحصیلی شما، از جمله معدل، نمره زبان، توصیه نامه و… میتوانند بدون توجه به دانشگاه شما، شانس پذیرش شما را بالا ببرند.
آیا با مدرک دانشگاه آزاد میتوان بورسیه گرفت؟
- معدل تحصیلی: برای دریافت بورسیههای بینالمللی، یکی از مهمترین فاکتورها معدل تحصیلی است. فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد باید نمرات بالایی داشته باشند تا شانس خود را برای دریافت بورسیه افزایش دهند.
- پروژههای تحقیقاتی و مقالات علمی: داشتن تجربیات تحقیقاتی معتبر یا مقالات علمی منتشر شده میتواند شانس دریافت بورسیه را بالا ببرد. این موضوع بهویژه برای بورسیههای پژوهشی اهمیت دارد.
- توصیهنامهها و رزومه حرفهای: توصیهنامهها از اساتید معتبر و یک رزومه قوی میتواند اعتبار مدرک دانشگاه آزاد را افزایش دهد و شانس گرفتن بورسیه را بیشتر کند.
- زبان انگلیسی: تسلط به زبان انگلیسی و داشتن مدرک آیلتس یا تافل با نمرات مناسب نیز برای اخذ بورسیههای بینالمللی ضروری است.
کشورهای پذیرنده دانشجویان با مدرک دانشگاه آزاد
- آلمان: آلمان از جمله کشورهای معروفی است که برای تحصیل در آنجا نیازی به مدرک دانشگاههای خاص ندارید. بسیاری از بورسیهها برای دانشجویان با مدارک مختلف در آلمان وجود دارد.
- کانادا و آمریکا: اگرچه دانشگاههای آمریکا و کانادا مدارک دانشگاه آزاد را میپذیرند، اما به طور معمول معیارهایی همچون تجربه پژوهشی، نمرات و مقالات علمی اهمیت زیادی دارند.
- کشورهای آسیایی: برخی از کشورهای آسیایی نیز شرایط ویژهای برای پذیرش دانشجویان بینالمللی دارند و مدارک دانشگاه آزاد را میپذیرند.
نکات مهم برای افزایش شانس دریافت بورسیه
- مطالعه دقیق شرایط هر بورسیه: برای هر بورسیه، شرایط خاصی وجود دارد که باید بهدقت بررسی شوند.
- ارائه مدارک معتبر: علاوه بر مدرک دانشگاهی، ارائه مدارک اضافی همچون نمرات زبان، پروژههای تحقیقاتی و مقالات علمی ضروری است.
- ارتباط با اساتید و مشاوران دانشگاهها: برقراری ارتباط مستقیم با اساتید یا مشاوران دانشگاهها میتواند در پیدا کردن بورسیههای مناسب و پذیرش کمک کند.
معدل چه تاثیری در اپلای با مدرک دانشگاه آزاد دارد؟
حقیقتا معدل به عنوان یکی از مهمترین فاکتورها در مهاجرت تحصیلی با مدرک دانشگاه آزاد شناخته میشود که تاثیر آن گاهی اوقات حتی از نوع مدرک هم مهمتر است. همانطور که احتمالا خودتان هم حدس زدهاید، شانس فردی که با معدل بالا در از دانشگاه آزاد فارغالتحصیل شود، بیشتر از شخصی است که با وجود تحصیل در دانشگاههای دولتی معدل پایینی دارد. این برای بسیاری از دانشگاهها صدق کرده و باید با اولویتهایشان آشنا باشید.
شرط معدل به صورت کلی برای اپلای در رشتههای مختلف به فاکتورهایی وابسته است که کشور مورد نظر و نوع دانشگاه را باید در آن دخیل دانست. در صورت تمایل برای اپلای در دانشگاههای رده بالای بهترین کشورهای دنیا، احتمالا معدلی بالاتر از 16 و حتی بیشتر نیاز باشد. نتیجه این شد که به میزان بهتر بودن دانشگاه و کشور مد نظرتان، معدل بالاتری هم از شما خواسته میشود. هر چند برای مثال، برای تحصیل ایتالیا، شما به معدل بالای 14.5 یا 15 نیاز دارید.
در کنار معدل، شما باید نمره دروس تخصصی خود را نیز مورد توجه قرار دهید. چرا که این نمرهها هم در پذیرش شما تاثیرگذار هستند.
اعتبار مدرک دانشگاه آزاد چقدر است؟
این موضوع که مدرک دانشگاه آزاد تا چه میزان برای دانشگاههای کشورهای خارجی اهمیت دارد، موضوعی بسیار کلی و گسترده بوده و وابسته به شرایط مختلفی هم هست. این که کدام کشور را برای مهاجرت تحصیلی با مدرک دانشگاه آزاد انتخاب میکنید، کدام موسسه را برای اپلای مناسب میدانید و قصد پذیرش از کدام کالج را دارید، همگی از موضوعات مورد توجه هستند.
دلیل آن را هم باید متفاوت بودن معیار هر کشور و موسسه آموزشی با دیگری عنوان کرد. در واقع متفاوت بودن قوانین و چارچوبهای مشخص شده توسط هر کدام از آنها را باید جدی گرفت. چرا که قوانین و شرایط مهاجرتی برای مثال برای تحصیل انگلستان و تحصیل آمریکا بسیار متفاوت است.
هرچند که دانشگاههای آزاد در لیست ده دانشگاه برتر کشور جایی ندارند و این شاید ناامیدی بسیاری از دانشجویان را در پی داشته باشد، اما بد نیست رتبهبندی بهترین دانشگاههای آزاد را براساس عملکرد در سالهای اخیر شاهد باشیم:
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
همانطور که اشاره کردیم، شاید مهاجرت از راه تحصیلی آن قدرها هم دشوار نباشد. حضور در دانشگاههای آزاد معتبر سراسر کشور، بالا بردن معدل و افزایش تواناییهای فردی در اپلای شدن شما تاثیر فراوانی میگذارد و نباید موارد را نادیده گرفت. اگر مدرک شما از دانشگاه آزاد است، ناامید نشوید و با قویتر کردن رزومه خود، افزایش تعداد مقالات و… شانس اپلای خود را افزایش دهید.
اگر دوست دارید بدانید که آیا مهاجرت تحصیلی با مدرک دانشگاه آزاد ممکن است؟ و بر حسب شرایط پرونده شما، از جمله معدل، دانشگاه، وضعیت زبان و… پیشنهاداتی در جهت مهاجرت تحصیلی به صورت رایگان دریافت کنید، میتوانید از طریق لینک زیر، نوبت مشاوره رایگان رزرو کنید.